Vraag

Beste,

Bij mijn scheiding is zoals gebruikelijk een ouderschapsplan en een convenant opgesteld.
In het ouderschapsplan staat een paragraaf dat niet gebruikelijke kosten voor gezamenlijke rekening van de ouders komen. Met als voorwaarde “”in onderling overleg wordt bepaald of deze kosten wel of niet gemaakt zullen (moeten) worden, en zo ja, wat de hoogte hiervan is.”

Nu is mijn ex met mijn jongste dochter (17 jr) onlangs naar de opticien geweest en daar is besloten om lenzen aan te schaffen als vervanging van haar bril. Hier zitten uiteraard kosten aan verbonden.
Waar ik moeite mee heb is het feit dat er totaal geen overleg is geweest.
Heb dit aangekaart en kreeg als reactie “het moest zo snel mogelijk geregeld worden”

Er is geen sprake van overleg geweest en dat steekt me.
Ben van mening dat ik niet verplicht ben om bij te dragen aangezien e.e.a. volledig zonder overleg is afgehandeld.

Stel dat ik niet bijdraag, welke mogelijkheden heeft ex om mij te dwingen te betalen en wat kan ik hier tegen doen?

Vast bedankt voor de terugkoppeling.

Deel deze vraag

1 Reactie

Strikt genomen heeft u gelijk.
Het is not done als ouder om gemaakte afspraken niet na te komen.

Feit is echter dat u als ouders gezamenlijk verantwoordelijk bent voor de kosten van opvoeding en verzorging van de kinderen.

Het niet nakomen van afspraken maakt dit niet anders, maar u kunt - vooralsnog en om een statement te maken - uw standpunt handhaven en niet betalen.

Juridisch gezien zou uw ex u moeten sommeren om te betalen en als u dat niet doet dan kan uw ex uiteindelijk naar de rechtbank gaan om dit af te dwingen. Daaraan voorafgaand zal een advocaat ook nog een brief aan u schrijven. Eventueel verrekening met alimentatie is niet toegestaan.

In zaken van familierecht i.c. echtscheiding en omgangs- en zorgregelingen is het zo dat partijen ieder hun eigen kosten dragen, dus zal uw ex niet snel een advocdaat in de arm nemen of een procedure starten.

In dat stadium - als uw ex inderdaad zover wil gaan - kunt u - ter voorkoming van een procedure - alsnog betalen als u dat wilt.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm