Vraag

Kan je een zieke werknemer verplichten tot 2e spoor als werknemer wel wil werken, maar door de werkgever geweigerd wordt? De functie van werknemer bestaat nog en werknemer vindt dat hij hierop kan re-integreren. Inmiddels is er door conflict vanaf de werkgever een verstoorde arbeidsverhouding.

Deel deze vraag

1 Reactie

2 Ja en nee. De werkgever is verplicht het 1e spoor te volgen. Pas als dit doodloopt komt het 2e spoor kijken. De werkgever is niet verplicht met het 2e spoor te wachten tot het 2e ziektejaar.

Of het 1e spoor doodloopt kan pas beoordeeld worden wanneer je alle relevante feiten en omstandigheden kent. Kunt u uw eigen functie, al dan niet in aangepaste vorm, verrichten, dan moet de werkgever die in principe aanbieden. Het is niet van belang of de werkgever dat leuk vindt.

Bij een verstoorde arbeidsrelatie is mediation vaak een goede optie. Of via de ArboDienst of extern. De mediator kan de zaak misschien vlot trekken.

Bij verdere vragen/problemen adviseer ik u zsm contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat, b.v. mij. Hij/zij is lid van een specialisatievereniging. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm