Vraag

Mijn woning coop. wil zogenaamde verbeteringen aanbrengen in de woning. Ik heb folie tegen het zonlicht op de ramen geplaatst wat 620 euro heeft gekost, vorig jaar. Nu wil men de ramen vervangen.
Moet ik dat toelaten? Want ik krijg geen reacties van de woningcoop. op een eventuele vergoeding voor de folie.

Deel deze vraag

3 Reacties

1 Ja dat moet u toelaten want het is een verbetering van de woning en uw woongenot. Ik neem aan dat de meerderheid van huurders heeft ingestemd met het voorstel? Met name zal de isolatie verbeterd worden. Wat betreft de folie: doorgaans is het aanbrengen van folie verboden in de voorwaarden behorende bij het huurcontract. Ik weet dus niet of dot een reden zal zijn tot vergoeding aan u omdat het mogelijk verboden is. Of heeft u er ooit toestemming voor gevraagd?

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Hallo
Ik heb ongeveer een jaar geleden toestemming gevraagd voor het aanbrengen van de folie. Ik heb toen toestemming gehad. Men is al meer dan een jaar bezig met het voor bereiden van de zogenaamde verschillende woningverbeteringen. 1 van die verbeteringen is het aanbrengen van extra isolerend glas. Men wist dus een jaar geleden al dat het glas vervangen zou worden. Nu heb ik 620 euro uitgegeven en ik heb nog geen jaar profijt gehad van de speciale folie Maar men jaagt mij nu wel op kosten. Ik heb een wao uitkering en omdat de flat woonkamer met volop glas op het zuiden ligt heb ik de gehele dag zon in de kamer. Daarom had ik dat speciale folie laten aanbrengen.
Zonder folie, of zonwering kan je zomers niet verblijven in de woonkamer. Dit gaat ten koste van mijn woongenot. De woning coop weet dit allemaal, maar weigert, net als bij hun andere woningen in Ter Apel (al hun woningen hebben zonwering, want het zijn senioren woningen) om zonweringeringen aan te leggen. Een zonwering, kost mij op 1 hoog 2800 euro, en dat heb ik gewoon niet, vandaar ook die folie. Nu ze zogenaamde woonverbeteringen aan gaan brengen doen ze NIET een zonwering. Ze willen de woning ook luchtdicht maken met een mechanische beluchting. Dat gaat schimmel en vochtproblemen opleveren en jaagt mij op kosten, want de mechanische beluchting werkt op stroom. Hoe langer ik erover nadenk hoe meer hun plannen in mijn nadeel zijn. wat kan ik hieraan doen? Inderdaad heeft 70% van de bewoners ingestemd met de verbouwingsplannen, maar dat zijn allemaal oude mensen die er eerlijk gezegd geen verstand van hebben. De woningcoop hun plannen klinken mooi, maar als je er even over nadenkt komen er allemaal bezwaren. Dus, kan ik hiertegen nog wat ondernemen?
1 Het hangt er vanaf wanneer aan u de kennisgeving is gestuurd van de renovatie , u kunt namelijk binnen 8 weken de rechter of huurcommissie verzoeken uitspraak te doen dat een renovatie als deze in uw geval niet redelijk is omdat :
- men u toestemming had gegeven voor het aanbrengen van folie wetende dat er een renovatie aan zat te komen van de beglazing en kozijnen
- deze renovatie dan niet redelijk is zonder u te compenseren voor de geleden schade
- ook omdat u geen vaste zonwering heeft aan de buitenzijde noch de middelen daartoe


Als de termijn is verstreken kan ik alsnog proberen voor u te onderhandelen met de verhuurder /corporatie

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm