Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb onlangs een sollicitatie gedaan en was aangenomen. Echter is er geen contract getekend maar is er wel per mail gemeld dat ik per september zou beginnen en is mijn salaris door gemaild en is mij verteld per mail dat iemand mij zou bellen voor het contract, dit is ook gebeurt alleen is er niet getekend omdat ik die week op vakantie zou gaan maar in de vakantie is mij gemeld dat het niet meer doorging. Kan ik nu een schadevergoeding eisen? Ik heb zelf een eigen bedrijf dus ga ik hier nu maar mee verder. Ook is er per mail gezegd welkom bij de club dus was ik wel degelijk aangenomen alleen is er geen contract getekend.

Op grond van hetgeen u schrijft maak ik op dat er een arbeidsovereenkomst tot stand is gekomen. Dat laat onverlet dat er geen contract is ondertekend.
Ik adviseer u om samen te komen tot een oplossing en dat u schadeloos wordt gesteld.

heeft u nog vragen? Sttle u ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:

Ja, er is een rechtsgeldige arbeidsovereenkomst. Het contract is alleen ter bevestiging van gemaakte afspraken.

Nu u het contract nog niet getekend heeft is er geen proeftijd. De werkgever moet u dan ook loon (of afkoopsom) betalen. Weigert de werkgever ga dan zsm naar een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat, b.v. mij. Hij/zij is lid vaneen specialisatievereniging. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag