Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik heb in december2016 een koopovereenkomst voor een appartement getekend. In artikel 18.e staat dat de service kosten ca 163 euro/maand bedragen. In mei 2016 heb ik de akte van levering getekend. Daarin is opgenomen een splitsingsakte. Op basis van deze splitsingsakte heeft de beheerder namens het bestuur VvE de service kosten vastgesteld op 249 euro/maand. Dat is 86 euro/mnd meer dan in de koopovereenkomst. Kan ik de verkoper hiervoor aansprakelijk stellen vanwege een dwaling. Wat zal de compensatie zijn.?

Het probleem is dat u nu een beroep wil doen op dwaling terwijl deze een verjaringstermijn kent van drie jaren na ontdekking van het feit. De andere partij zou daar een beroep op kunnen doen . Beter is een beroep op non conformiteit echter ik vraag me wel af of circa een ruime benadering is en /of u diende rekening te houden voor de koop met verhogingen . Of was het een fout in de koopakte?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor Uw reactie. Volgens mij speelt een verjaringstermijn nog geen rol. Het feit is eerst ontdekt op basis van het vaststellen van de Servicekosten door VvE/Beheerder in april 2018.. Grote verschil in servicekosten is gekomen doordat de verkoper in de koopakte bij het berekenen van de servicekosten is uitgegaan van netto woonoppervlakte (zonder balkon); terwijl in de splitsingsakte de Notaris op basis van de gegevens van de verkoper de zgn breukdelen heeft vastgesteld op basis van het bruto woonoppervlek (incl. . balkon). De verhouding bruto/netto vloeroppervlak is 1,8 maal.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag