Stel vraag

Particulier


Pasgeleden heb ik per ongeluk de sleutel van mijn huis in de achterdeur laten zitten. De sleutel zat dus aan de buitenkant van de deur. Iemand heeft de sleutel uit het slot gehaald en meegenomen. Het huis waar ik in woon is een studentenhuis (samen met zes andere huurders).

Mijn huisbaas wil nu alle sloten en sleutels vervangen (dit gaat ongeveer 450 euro kosten), aangezien degene die de sleutel heeft meegenomen ook weet bij welk huis de sleutel hoort. Daarmee is de veiligheid van de inwoners niet gegarandeerd. Deze 450 euro wil hij op mij verhalen, omdat ik de sleutel ben kwijtgeraakt.

Ik heb een ING studentenverzekering (via NN) waar een aansprakelijkheidsverzekering onder valt.

1. In het huurcontract staat niks over hoe te handelen bij de huidige situatie
2. Is het mogelijk om de kosten via mijn aansprakelijkheidsverzekering te regelen?

Alvast bedankt!

Dit kan inderdaad een geval van aansprakelijkheid door verlies van een sleutel zijn. ik zou het proberen via uw verzekeraar . Uw verzekeraar kan dit mogelijk verwerpen met het feit dat u vanuit het huurcontract een wanprestatie pleegt. U dient goed de algemene voorwaarden na te zien voordat u uw verzekeraar aanspreekt en de verkeerde termen gaat gebruiken. Wie een fout gebaat is daar in beginsel zelf verantwoordelijk voor en aansprakelijk te houden, tenzij een ander kan worden aangewezen, dat in dit geval niet van toepassing is vrees ik.

Beoordeel dit antwoord:

De vraag is ook wat de schade hier nu eigenlijk is. Sleutels kunnen te allen tijde zoek raken. Moeten dan alle sloten vervangen worden//? Heeft iedereen dezelfde sleutel of is het eigenlijk alleen de voordeur?

Indien u de voordeur beschadigd of onbruikbaar maakt kan dat slot wel onder de aansprakelijkheidsverzekering worden vergoed. De voordeur maakt geen deel uit van het gehuurde en zou dus eigenlijk onder de dekking van een dergelijke as-verzekering moeten vallen.

Gaat het hier om roekeloosheid? Dat kan gesteld worden maar is lastig te bewijzen.

Verzekeraar dient dit te dekken en de huisbaas heeft ook een lastige zaak naar de andere huurders.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag