Vraag

Naar aanleiding van mijn contact met de gemeente blijkt dat ik een appartement huur waar wel een huisnummer op zit maar geen woonvergunning. Ik betaal dus al maanden huur voor een appartement waar eigenlijk niet in gewoond mag worden. Wat moet ik nu??

Mijn huisbaas weet niet dat ik dit weet..

Deel deze vraag

5 Reacties

Dit kan leiden tot een wanprestatie omdat u bijvoorbeeld toeslagen zal missen enz, maar ook omdat er geen apart huishouden gevoerd mag worden, Zodra u de wanprestatie hebt gevestigd middels een aangetekende brief kunt u ook schadevergoeding eisen, die behoorlijk kan oplopen. U moet zich vergewissen dat de gemeente in deze gevallen moet handhaven en dus mag eisen dat er niet meer apart wordt gewoond . Mogelijk staat u als inwonend vermeld , behorende bij het huishouden dat er nu is .

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Uw verhuurder had dienen te zorgen voor de woonvergunning. Nu dit niet is gebeurd, voldoet hij niet aan de voorwaarden voor woningverhuur en kunt u de huurovereenkomst laten ontbinden met schadeloosstelling. Vastgehouden kan worden bij schade aan de huurprijs van 1 jaar indien de huurtijd zonder ontbinding korter duurt dan 1 jaar.
Mocht u hierbij hulp wensen neemt u dan desgewenst direct contact met mij op.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Bedoeld u B Biharie dat als ik het contract ontbindt dat ik dan 1jaar huur terug zou moeten krijgen?
Is het noodzakelijk om een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten? Moet ik de huur nu wel blijven betalen?
U kunt dit eisen van de verhuurder als schade, maar het is aan de rechter of dit wordt toegewezen. Een rechtsbijstandverzekering heeft weinig zin, daar er vaak een wachttijd geldt van enkele maanden.
Indien u het huurcontract ontbindt dan betaalt u ook geen huur meer. Ik raad u aan de huurbaas op de hoogte te stellen en de huurbetaling op deze grond op te schorten. Wilt u overleggen neemt u dan desgewenst contact met mij op.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Inmiddels is er direct contact gemaakt.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm