Vraag

Goeiedag,

Mijn zoon (12, eind groep 8) is na jarenlange schoolproblematiek en een sterk vermoeden van ASS, sinds 9 weken (met een vermoedelijke burn out) uitgevallen op school.
Direct hebben wij (ouders) gezorgd voor dagelijkse lesstof thuis, de juiste hulpverlening (over 2 weken intake na 7 mnd wachtlijst) en een VO school die , met de juiste aanpassingen, hem graag toegemoet ziet na de zomervakantie ( waar zoon ook echt naar uitkijkt)
School en leerplicht hebben een melding bij Veilig Thuis gedaan, we zijn afgelopen week op gesprek geweest en verteld wat we al allemaal gedaan hebben en wat er momenteel allemaal loopt.
Ik heb de melding ingelezen en er staan een aantal feitelijke onjuistheden in ( om de melding wat druk bij te zetten vermoed ik )
Kan ik hiermee de leerplicht aanpakken, hij heeft met leugens een melding in elkaar "geflanst" , ik zou heel graag zien dat deze meneer en dus ook de foutieve melding berucht op leugens ,aangepakt word.

Bvd

Deel deze vraag

2 Reacties

Om uw vraag goed te kunnen beantwoorden moet ik wel weten of en zo ja welke overlegmomenten zijn geweest mbt uw kind met leerkrachten , schoolleider, ib’ er , is er overleg is geweest mbt school ondersteuningsteam en hia/traject ?
Met andere woorden alle feiten en omstandigheden zijn van belang. Ook hoor en wederhoor.
Heeft u nog vragen ? Stelt u ze gerust.?

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Beste meneer Albersen,

Bedankt voor uw reactie.
Er zijn al sinds groep 3 overleggen geweest met de leerkracht waarbij ik aangaf dat er moeilijkheden waren met de schoolgang, maar is nooit opgepakt. Sinds 1,5 jaar nieuwe directie op school en daar zijn meerdere MDO's mee geweest aangaande het schoolprobleem ( o.a met de directie, ib'er & het SWV )
Helaas is dit allemaal "te laat" opgestart en opgepakt waardoor hij dus toch is uitgevallen ( schoolproblemen waren al ruim 5 jaar aanwezig )

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm