Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn moeder kwam in de mid jaren 90 naar NL, met mij & mijn broertje met een valse identiteit binnen.

Zij had toen al enkele jaren een valse identiteit in een 3rde land, haar werkelijke land van afkomst is niet hetzelfde als dat wat op haar paspoort word weergegeven. Zij sprak geen NL of Engels, en beheerste matig de taal van de 3rde land waarin ze verbleef, toch kwam ze door de test bij de IND. Wij leven al meer dan twee decennia als genaturaliseerde Nederlanders in Nederland.

Voordat ze naar Nederland kwam, leefde mijn moeder in ballingschap in dat 3rde land, meeste bloedverwante familie werden vermoord toen een machtswisseling plaatsvond in de land van herkomst. Mijn moeder's familie had zowel een band met de toenmalige koninklijke familie van dat land, en een communistische regime die daarop volgde(waar mijn vader's familie prominent was). Er vond nog een machtswisseling plaats in de begin jaren 90, en de regime dat toen aan de macht kwam is verantwoordelijk voor de moorden. Uit veiligheid voor mijn moeder en haar kroost(ik en mijn broertje) stuurde mijn vader(een voormalig inlichtingsofficier) ons met een valse identiteit naar dat 3rde land om onder te duiken.

Mijn moeder beweert geen documenten meer te hebben, maar ze heeft foto's met de toenmalige koning, zowel met haar en met mijn grootvader.

Mijn grootvader en zijn familie waren welvarend en hadden een rol in de politiek van een bepaalde regio in de land van herkomst.

Is het mogelijk om je identiteit aan te passen/herstellen? Mijn moeder vreest dat het gevolgen zou kunnen voor haar verblijf in Nederland, en dat vrees deel ik ook. Maar we zitten nu eenmaal met een identiteit in Nederland dat eigenlijk nooit van ons geweest is.

Reactie van de vraagsteller

Geachte Heer/Mevrouw

Ik heb het snel getypt, excuus voor eventuele spelfouten.


Geachte heer, mevrouw,

Het is mogelijk om uw eigen identiteit i.c. de registratie in de registers van de burgerlijke stand te herzien en te laten wijzigen.

De situatie die u schetst heeft zowel juridische als veiligheidsaspecten.

De veiligheidsaspecten spreken voor zich.

De juridische aspecten hebben betrekking op zaken uit het personen en familierecht, zoals het erfrecht en natuurlijk de registratie in de registers van de burgerlijke stand.

Wat de veiligheidsaspecten betreft geeft uw bericht niet concreet informatie. Na een bespreking, discreet en vertrouwelijk uiteraard, kan ik mijn relaties bij politie en justitie terzake raadplegen.

Wat de juridische aspecten betreft kan een gegrond en onderbouwd verzoek worden ingediend om uw identiteit i.c. uw persoonsgegevens te wijzigen in de registers van de burgerlijke stand.

Ik deel uw angst en de angst van uw moeder niet inzake mogelijke gevolgen voor uw verblijf in Nederland. Er was / is immers concreet gevaar voor uw leven.

Deze site is openbaar dus kan iedereen hiervan kennisnemen. Desgewenst kunt u rechstreeks contact met mij opnemen.

Graag ben ik u van dienst en ontmoet ik u teneinde de situatie van u, uw moeder en uw broer te bespreken. Het spreekt voor zich dat dit vertrouwelijk en discreet zal plaatsvinden.

Mijn handelwijze is altijd dat ik niet eerder acties onderneem dan in en na overleg en na toestemming van cliƫnten.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag