Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Er liggen nog wat spullen van mijn a.s. ex-man bij mij thuis,. We hadden afgesproken dat hij deze zou halen als hij gaat verhuizen van zijn tijdelijke adres naar een eigen woning. Nu liggen de verhoudingen zodanig dat ik het liefst alles meteen af wil sluiten. Heb gevraagd of hij de spullen eerder (binnen paar weken) op wil halen, maar hij verwijst naar onze mondelinge afspraak dat deze bindend en rechtsgeldig zou zijn.

Eigenlijk wil ik hem niet meer zien en zou het liefste willen dat het door iemand anders opgehaald wordt. Kan ik dit eisen?

Geachte mevrouw,

Op grond van gewijzigde omstandigheden kan er aanleiding zijn om eerder gemaakte afspraken te wijzigen.

Ik adviseer u om uw ex - desnoods schriftelijk - te verzoeken en zo nodig te sommeren om zijn spullen (advies: concreet benoemen welke spullen dat zijn, zodat daarover nooit een misverstand kan ontstaan) binnen een door u te stellen termijn op te halen. Daarbij kunt u aangeven dat u anders, indien hij de spullen niet ophaalt, deze ergens anders - op zijn kosten - laat opslaan.

Er zijn wellicht ook praktische oplossingen mogelijk, bijvoorbeeld dat u de spullen achterlaat bij zijn huis , dan wel iemand anders.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.


Wel adviseer ik u om een lijst te maken welke spullen er nog bij u zijn.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag