Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Voor mijn huis ligt een "Delfts stoepje". In de bijlage bij de koopovereenkomst wordt vermeld dat aan verkrijger de kwalitatieve verplichting als bedoeld in artikel 6:252 van het BW wordt opgelegd het stoepje in stand te houden en te onderhouden. Het stoepje is gelegd met klinkertjes. Ik wil dit vervangen door bredere tegels. Mag dit? Valt dit onder onderhoud, omdat ik de klinkertjes met name weg wil hebben aangezien na een flinke regenbui het zand uit de voegen spoelt (je blijft zand invoegen!) en zeker precies op de plek waar het regenwater vanaf het afdakje bij de voordeur spoelt in een lijn van een meter breed heeft invoegen totaal geen zin.

In beginsel mag dit, maar dit hangt sterk af van de voorwaarden die gelden bij de kwalitatieve verplichting. U kunt ook de tegeltjes veranderen en bij verhuizing deze weer terugplaatsen.

Beoordeel dit antwoord:

Mogelijk is er een welstandsplan dat de regels ervan regelen, het aanblik, het materiaal. Dat kan m,i het enige zijn dat u in de weg staat te vervangen voor andere tegels die een objectieve verbetering zullen zijn.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag