Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik werk bij een reclamebureau en ik heb een relatiebeding in mijn contract staan:
"Werknemer verbindt zich gedurende de arbeidsovereenkomst (alsmede twee jaar na het einde van het dienstverband), geen enkele relatie van de werkgever in de ruimste van het woord te benaderen, daarvan opdrachten te aanvaarden, danwel op andere wijze diensten te verlenen of werkzaam te zijn ten behoeve van deze relatie (noch direct, noch indirect, noch zelfstandig, noch in dienstverband, noch tegen vergoeding) behoudens schriftelijke toestemming van de werkgever daartoe. "

Officieel, als ik het goed begrijp, mag ik dus niet in dienst gaan bij een klant/opdrachtgever van mijn bureau/werkgever, tenzij mijn werkgever ermee akkoord gaat.
Klopt dat?
En zo ja, houdt dat stand voor een rechter?
Dat betekent dat ik bij heel veel bedrijven niet in dienst zou mogen namelijk. En bij een overstap naar een klant, benadeel ik mijn huidige werkgever niet (behalve door mijn eigen vertrek). Ik zou ook niet de eerste zijn die naar een klant overstapt.

Alvast dank.

Om uw vraag goed te kunnen beantwoorden zou duidelijk moeten zijn hoe het relatiebeding is verwoord en wat de overige relevante omstandigheden van het geval zijn. Het is ook de vraag of het relatiebeding rechtsgeldig is overeengekomen. Indien een relatiebeding rechtsgeldig is overeengekomen, en het zou mogelijk worden overtreden, kan worden bezien of er juridische mogelijkheden zijn om het door de rechter te laten matigen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag