Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte Lezer
Het bedrijf waar ik werk heeft veel gedaan aan uitbuiting ( 12 uur werken 8 uur uitbetaald gekregen) ook in mijn dienst tijd. Het bedrijf Heeft ook dingen aangepast om de belastingdienst te ondduiken en keurmerken te krijgen
Ik ben werkzaam bij een bedrijf die afgelopen jaar bijna elke maand ongeveer een week na de uitbetalings datum heeft uitbetaald , en als de vakantie uitbetalingsdatum er aan zit te komen kunnen ik en mijn collega's bijna 3 week later ons loon en vakantie geld verwachten. Ik heb nu met nog 4 andere collega's besloten om een andere baan te gaan zoeken en dit is gelukkig gelukt. Nou is het zo dat ik een opzeg termijn heb van 1 maand. Alleen worden mijn collega's en ik constant berichten gestuurd om ons uit te horen. En ons op de kast te jagen (pesten) door werkgever en een andere medewerker. Ik en mijn collega's zijn hier klaar mee en zijn op zoek naar een oplossing. Ik ga aankomende dinsdag woensdag mijn contract tekenen bij het andere bedrijf. En moet mij dus houden aan mijn opzeg termijn. Maar kan dit ook verkort worden door bijvoorbeeld het te gooien op verstoorde arbeidsverhouding?

De opzegtermijn bedraagt 1 maand. Wanneer u deze maand opzegt, dan moet u in principe de maand juli nog werken. U kunt dit verkorten door uw vakantiedagen aan het eind van de maand juli op te nemen.

U kunt alleen eerder weg met toestemming (gezien uw verhaal zit dat er waarschijnlijk niet in). Of bij een dringende reden. Er moet dan iets heel ergs aan de hand zijn. Alleen te late loonbetaling is daarvoor onvoldoende.

Bij verdere vragen/problemen adviseer ik u en uw collega`s zsm contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat, b.v. mij. Hij/zij is lid van een specialisatievereniging. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag