Stel vraag

Particulier


Goedemorgen,

Een aantal weken geleden ben ik gaan draaien op een feest van vrienden. Tijdens deze avond is er echter bier over een van de CD-spelers heen gegaan, waarbij ik zo goed als zeker weet wie het gegaan heeft. Nu is de persoon die dit gedaan heeft toevallig ook de organisator van het feest.
De spullen die ik gebruikte op het feest had ik geleend van een vriend, wat het allemaal nog wat ingewikkelder maakt.

Mijn vraag is, kan ik de schade van de reparatie (een paar honderd euro) verhalen op de WA-verzekering van de organisator / persoon die de drank over de speler heeft gegooid? En zo ja, wie zou dan "tegenpartij" voor de verzekering moeten zijn? ikzelf (degene die op het feest aan het draaien was en alles heeft gezien) of mijn vriend van wie de CD-speler is?

Mocht het overigens niet mogelijk zijn om dit te verhalen op de WA-verzekering, heeft het dan kans van slagen om de organisator aansprakelijk te stellen voor de geleden schade? Er is namelijk niet echt bewijs als in foto's of iets dergelijks.
Alvast bedankt.

Wie aantoonbaar een fout maakt ( onrechtmatige daad ) is verantwoordelijk en zal de schade moeten vergoeden. De persoon die de schade heeft berokkent zal zijn verzekeraar kunnen aanspreken als hij die heeft, als hij die niet heeft zal hij toch ook gehouden zijn de schade te vergoeden. De volgende vraag is aan wie; dat kan zowel aan u zijn omdat u de zaken onder u had , omdat u jegens de uitlener een wanprestatie pleegt nu u de geleende spullen niet als een goed huisvader heeft gebruikt. Maar dat maakt het te theoretisch ; hetzelfde geldt in het geval de organisator aansprakelijk gesteld kan worden , ja dat kan ook en zelfs tegelijkertijd.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag