Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn tante (80 jr.) heeft een auto met een waarde van 8500 euro. Omdat zij een oogziekte heeft mag ze niet meer rijden. Zij moet september haar rijbewijs inleveren. Mijn tante wil de auto aan mij geven, zodat ik ook gemakkelijker voor haar kan zorgen en haar af en toe ergens heen kan brengen. Omdat ik in de bijstand zit vraag ik mij af hoe het een en ander te regelen. Mag de auto op naam van mijn tante blijven staan, ook al heeft zij straks geen rijbewijs meer? Hoe gaat het met de verzekering van de auto? ; ik word immers de hoofdbestuurder. Volgens mij moet ik de verzekering dan op mijn naam zetten en daar kan de sociale dienst dan weer lastig over gaan doen? Of zijn er nog andere oplossingen?

U zal inderdaad de verzekeraar moeten inlichten dat niet uw tante maar u de persoon bent die het meest gebruik gaat maken van de auto. de hoofdbestuurder. De auto zou dus inderdaad wel op naam kunnen blijven , ook als zij geen rijbewijs meer heeft, maar alle wijzigingen die een nieuwe inschatting noodzakelijk maken van het verzekerbare risico , moeten aan de verzekeraar worden doorgegeven en deze mag gemotiveerd weigeren . U kunt uw prestaties die u verricht voor uw tante met de auto wegstrepen tegenover de vergoeding ermee te rijden ( prestatie in nature) U hoeft dus bijna niet te verantwoorden hoe u dan aan het geld komt de auto onder u te hebben als uw tante eigenaar blijft en de premie betaalt.

Hoe de sociale dienst erop reageert is moeilijk te zeggen, maar als u kunt bewijzen dat u geen arbeidstijd onttrekt en dat u niets verdient aan het onder u hebben van de auto , lijkt het me niet dat zij hier een probleem van maken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag