Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo
In januari 2019 is de zaak gestart en staat een advocaat mij bij. Nu heb ik 20 maart de advocaat gevraagd om een toevoeging in te dienen. Op 10 mei heeft de RvR de toevoeging via peiljaarverlegging toegewezen. De Raad voor Rechtsbijstand heeft me laten weten dat ingangsdatum van de toevoeging 20 maart is. Nu heb ik een factuur betaald voor maart aan de advocaat (omdat op dat moment de toevoeging nog niet was toegewezen). Ook heb ik een deel van de factuur voor mei reeds betaald aan de advocaat, omdat de advocaat begin mei (net voordat toevoeging was toegewezen) de factuur naar mij heeft gestuurd.

Vraag: moet de advocaat nu de factuur voor maart (en een deel van mei) aan mij terugbetalen. En hoef ik de rekening van mei niet te betalen aan de advocaat?

Ja, u hoeft de factuur niet te betalen. Hetgeen u al betaald heeft moet de advocaat, onder aftrek van de eigen bijdrage, aan u terugbetalen. Ik zou hem dat per e-mail vragen.

Beoordeel dit antwoord:

Beste vrager,

Is het niet veel beter om dit soort dingen even direct met uw advocaat te bespreken? Advocaten streven in de regel naar duidelijkheid en transparantie en het opbouwen van een vertrouwensband. Daarbij past direct overleg over onduidelijkheden natuurlijk goed.


Succes ermee. advocaat

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag