Vraag

Goedendag,
Ik ben na 2 jaar ziekte “ontslagen”,wat prima is. Maar tijdens dit contract had ik een leaseauto die ik daardoor eerder heb moeten inleveren. Op verzoek van personeelszaken heb ik de auto afgelopen 28 nov ingeleverd. Vervolgens heeft de leasemaatschappij de auto een week later opgehaald. Toen is er opeens schade geconstateerd en is er 777 euro ingehouden van mijn eindafrekening. Aan de voorzijde schijnt er schade te zijn. Dit was niet zo toen ik de auto inleverde maar toen was er niemand die dat wilde verifieren. Ik moest de auto van hoofd personeelszaken op het terrein ( foodcenter amsterdam) achterlaten. Bij ict de sleutel ingeleverd en dit hebben zij oer mail bevestigd. Wat kan ik nu doen? Vr gr Mirjam

Deel deze vraag

2 Reacties

1 Beste Mirjam,

Om u beter van dienst te zijn en goed te adviseren, heb ik meer informatie nodig. Het is mij niet toegestaan mijn gegevens hier achter te laten. Ik verzoek u een direct contactverzoek naar mij te doen en uw e-mailadres te vermelden. Ik zal dan met u in contact treden over de te nemen stappen.

Met vriendelijke groet,

Sebastiaan Somers

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
De werkgever kan niet zomaar schade verrekenen met je salaris. Indien er in een gebruikersovereenkomst van de auto tussen jou en de werkgever specifieke afspraken zijn gemaakt zou er wellicht afgesproken kunnen worden dat je een eigen risico betaalt bij schade. Indien die afspraken er niet zijn is het werkgever niet toegestaan de schade op een werknemer te verhalen die hij lijdt gedurende de arbeidsovereenkomst en op basis van het arbeidsrecht (tenzij er sprake is van roekeloosheid of opzet maar dat lijkt me lastige zaak hier).

Verder staat de auto al enige tijd op terrein werkgever en is het moeilijk te stellen dat de schade door jouw is veroorzaakt. Was er naar jouw weten al schade?

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm