Vraag

Goedenmiddag, mijn vraag gaat over het verworven recht voor huurtoeslag.
Ik kreeg vorige week een brief dat ik geen recht meer heb op huurtoeslag . Ik zou boven de huurgrens zitten was de reden van deze beschikking. Nu zit ik al 5 jaar over de huurgrens , maar woon al 20 jaar in deze woning en had dus het verworven recht. Echter toen ik om uitleg vroeg bij de bd kreeg ik te horen dat mijn zoon en ik boven de inkomensgrens zaten in 2018! Mijn zoon heeft van januari tot augustus bij mij gewoond , maar is per september uitgeschreven ivm samenwonen. Nou kreeg ik te horen dat al wS hij in januari al uitgeschreven , zijn jaarinkomen gewoon wordt doorberekend. Dit kan toch niet? Ik verdien 15000 per jaar en heb dus vlgs de regels recht op ht alleen omdat dit in hetzelfde jaar is gebeurd( biven de huurgrens en te hoog verzamel inkomen ben ik mijn verworven recht kwint!

Deel deze vraag

1 Reactie

3 U kunt uw verworven recht verliezen door een te hoog inkomen of vermogen of huren boven de huurgrens. Aangezien uw zoon tijdelijk is komen inwonen en u boven de huurgrens zou zitten vervalt daarmee de toeslag. Het verwarrende hierin is dat zijn inkomen voor het hele jaar meetelt ook al woont hij er tijdelijk. De huurtoeslag vervalt dan daarmee, omdat het is onderbroken. Pas als u weer aan alle voorwaarden zou voldoen dan kunt u huurtoeslag aanvragen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm