Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte heer/mevrouw,

Ik had op 22 mei een auto gekocht via marktplaats bij een auto garage. Volgens de advertentie zou er niks mis zijn met de auto. Toen ik de auto ging kijken bleek dat er een geel lampje aan bleef als ik de auto startte. Ik dacht dat dat van de motorolie was. Ik had het ook aangegeven aan de verkoper, maar hij zei dat het geen probleem was. Ik vertrouwde zijn woord en kocht de auto. Echter toen ik thuis kwam met de auto, ging een vriend naar kijken en bleek de gele lampje voor de motorblok te zijn. Er was dus iets mis met de motor. Ik had 3 maanden garantie gekregen van de verkoper, dus ging ik hem bellen. Hij zei dat het geen probleem is en dat ik langs mocht komen. Ik ging langs, en het bleek dat een van de zuurstof sensors "lambda sonde" kapot was. Hij zei dat hij dat onderdeel zou bestellen en mij bellen. Een week later en ik ben nogsteeds niet gebeld, dus ik bel zelf. Hij reageert geïrriteerd en zegt dat ik gewoon moet wachten en vanzelf gebeld word. Dus ik vraag hem hoelang het kan duren, en hij zegt max. Nog 2 weken. Inmiddels zijn 2 weken ook verstrekken. Plus 1 week daarvoor, en we zijn 3 weken verder. Ik bel hem dus op, dat ik binnen 2 weken terug gebeld zou worden, en nogmaals antwoordt hij meteen heel geïrriteerd dat ik gewoon moet wachten. Inmiddels is het 26 juni, 5 weken verder ongeveer en nogsteeds niks.
Hoe kan ik het beste nu omgaan met deze situatie? Heb ik überhaupt enige rechten in deze situatie? Of kunnen zij op een gegeven moment zeggen, we gaan het niet maken?

Als u garantie heeft dan moet de verkoper het gebrek herstellen. U kunt schriftelijk aan hem melden dat u binnen 2 weken het probleem opgelost wilt hebben, bij gebreke waarvan u de koop zult laten ontbinden. Mocht hij volharden neemt u dan desgewenst direct contact met mij op.

Beoordeel dit antwoord:

Als aanvulling op bovenstaand antwoord: Wanneer u verder tevreden bent met de auto en er vertrouwen in heeft dat er na het vervangen van de lambda sonde verder geen problemen zullen zijn, kunt u in uw brief ook opnemen dat wanneer het gebrek niet binnen 14 dagen is hersteld, u de reparatie elders zult laten uitvoeren en die kosten op de verkoper zal verhalen. Dat zal dan waarschijnlijk ook wel weer een getouwtrek worden, maar daar kunnen wij u ook bij helpen. Het is in ieder geval een optie die ik u niet wilde onthouden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag