Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Goedendag,

Ik heb een particuliere kamer gehuurd en inmiddels verlaten, maar heb nu een vraag mbt de servicekosten afrekening die ik kreeg. Op deze afrekening staan kosten vermeld voor meubilering. Ik heb de kamer gemeubileerd gehuurd, dat staat in het contract, maar bij het genoemde bedrag van de servicekosten staat alleen vermeld dat gwl kosten hieronder vallen. Ik dacht daarom dat de meubilering bij de kale huur inzat, maar dat is volgens mijn verhuurder niet zo. De kale huur is de huur berekend volgens de puntentelling, die volgens hem zonder meubilering is. Mag hij deze kosten dan wel nu als servicekostenpost meerekenen in de afrekening? Want dit was voor mij niet van tevoren duidelijk. Ik hoor het graag.

Beste huurder,
Ik heb de indruk dat de verhuurder dat niet mag. Daarover kan ik pas een definitief antwoord geven aan de hand van de inhoud van de huurovereenkomst.
Als het goed is staat daar ook in dat u een gemeubileerd heeft gehuurd? Als dat zo is dan mag de verhuurder u dat niet apart in rekening brengen.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

In het contract staat de kamer beschreven en daarnaast nog uitgebreid welke meubels daarin aanwezig zijn. Bij de huurprijs staat beschreven een x bedrag voor de kale huur van de kamer (hier staat niet specifiek gemeubileerd) en bedrag y voor servicekosten.


Dat betekent dat geen kosten voor meubilering in rekening mag worden gebracht.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Waarom dan precies? Want hij zegt dat kale huur zonder meubilering is


U zegt dat in het huurcontract uitvoerig het meubilair is beschreven. Daarom concludeer ik dat u gemeubileerd heeft gehuurd. Ook in dat geval Han er “kale” huur worden afgesproken. Wilt u mij de huurovereenkomst zenden. Dan kan ik zien wat er precies in staat .

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag