Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn vrouw werkt als kapster. Momenteel heeft zij een contract voor onbepaalde tijd. Zij heeft een nieuwe kapsalon gevonden waar zij aan het werk kan en wil hier graag zsm beginnen. Nu loopt ze alleen tegen het concurrentiebeding aan. Hierin staat dat zij niet binnen een straal van 5 km in een andere kapsalon mag werken. De kapsalon waar zij aan de slag wil ligt op iets meer dan 3 km afstand waardoor dit een probleem lijkt op te leveren. Is dit concurrentiebeding op de een of andere manier te omzeilen? Bijvoorbeeld omdat er een te hoge boete wordt opgelegd bij overtreding.

Daar komt bij dat het vrij lastig is om wanneer je in Rotterdam woont en werkt daar niet bij een andere kapsalon in de buurt te kunnen werken vanwege dit beding. Dus ik vraag me dan ook af; hoe reƫel is dit beding? Zou de werkgever wanneer deze problemen maakt dit ook winnen?

Ik hoor graag van u!

mvg,

Geachte heer,
Van belang zijn alle feiten en omstandigheden.
Bijvoorbeeld:
Hoelang heeft het huidige dienstverband geduurd?
heeft uw vrouw het werk geleerd bij de huidige werkgever?
Hoeveel werkgevers heeft uw vrouw gehad?
In welke mate wordt uw vrouw onbillijk benadeeld?
is er een voldoende positie- en/of salarisverbetering?
Wellicht zijn er nog meer feiten en omstandigheden van belang.
Hoe is de werksfeer op dit moment?

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:

Of u onder het concurrentiebeding uit kunt hangt af van de exacte omschrijving van het beding. Is deze bv te ruim opgesteld dan kan het zo zijn dat u zich niet daaraan hoeft te houden. Dit geldt ook indien het beding een zware beperking is voor u. Als u wilt kunt u mij het contract mailen ter beoordeling.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag