Vraag

Beste,

Ik huur momenteel een onzelfstandige woning met een contract voor bepaalde tijd, namelijk 2 jaar. In het contract staat een opzegtermijn van 2 maanden. Nu lees ik op internet dat de opzegtermijn gelijk is aan de betaaltermijn. Ik betaal mijn huur per maand. Klopt het dan dat, in tegenstelling tot wat er in het contract staat, mijn opzegtermijn dan 1 maand is? Ik heb mijn huisbaas op woensdag 19 juli gemaild (nog geen reactie ontvangen). Kan ik er dan per 1 augustus (of eerder) uit?

Groet,

Kyra

Deel deze vraag

1 Reactie

Dat klopt, als u per maand betaalt dan is de opzegtermijn ook 1 maand. U kunt dan ook aan de huisbaas melden dat u de opzegtermijn van 1 maand hanteert. Als u vandaag schriftelijk opzegt dan kunt u (afhankelijk van de omschrijving van de opzegtermijn in het huurcontract) per 1 augustus de woning verlaten. Ligt de huisbaas dwars neemt u dan desgewenst direct contact met mij op voor overleg.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm