Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik ben al langer dan 8 jaar gescheiden van mijn ex-vrouw. We zijn beiden akkoord gegaan met het betalen van kinderalimentatie. Werkomstandigheden maakten het voor mij onmogelijk aan de maandelijkse aflossing toe te komen. Haar werk werd alleen maar beter, zij verdient nu ongeveer het 6-, 7-voudige van wat ik aan salaris ontvang. Het convenant wil ik daarom heel graag laten aanpassen, maar ik beschik niet over de middelen om dit door een advocaat aan haar te laten voorleggen. Wat kan ik doen?

Geachte heer,
Ik adviseer u om te proberen om in een mondeling onderhoud met uw ex te proberen tot een oplossing te komen. U kunt een beroep doen op het feit dat zij 6-7 maal meer verdient
Als dat niet lukt dan kan ik voor u tegen zeer gereduceerd tarief een herberekening maken die u dan kunt bespreken met uw ex.
Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u voor dit zeer snelle antwoord, dat stel ik zeer op prijs.
Ik praat tegenwoordig niet meer met mijn ex, een nadrukkelijke wens van haar kant . Zij wil sinds een paar maanden alleen nog maar via mail communiceren, maar ook dat doet zij nu niet meer.
Ik zou heel graag een herberekening willen laten maken, is daar een standaard tarief voor? Dan kan ik kijken wat de mogelijkheden zijn. Ik betaal sinds kort 336€ p/m alimentatie, maar dat zou ik graag, gezien mijn inkomsten (ik ben ZZP-er, heb geen vaste inkomsten en heb moeite met het vinden van werk) teruggebracht zien worden naar zo’n 200€ p/maand, gezien haar inkomsten. Ik betaal bovenop de alimentatie ook nog apart kleedgeld, direct aan beide kinderen. Dat bedrag is voor de oudste 70€, voor de jongste 35€ p/m.
De omgangsregeling in het convenant klopt ook niet meer en is sinds lange tijd, ook op advies van haar, aangepast. In principe delen wij de tijd nu in op basis van 50/50, alhoewel de jongste nu heeft aangegeven dat zij liever bij haar moeder studeert ivm rust. Daar heb ik uiteraard begrip voor.

Ik wacht even op een antwoord, wellicht kunnen wij in een later stadium ingaan op de details.

Mvgr,

Hugo Baudert


Jammer dat zij geen rechtstreeks contact meer wil. Deze site is openbaar dus adviseer ik u om geen persoonlijke gegevens te plaatsen.
Voor verdere details kunt u rechtstreeks contact met mij opnemen.
Ook voor mij geldt - volgens de regels van deze site - dat ik geen persoonlijke of kantoorgegevens mag plaatsen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag