Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn zoon met autisme en een lichte beperking is 18 geworden. Hij heeft gelijk een baan gevonden waarbij hij het minimumjeugdloon verdient. Kan mijn ex de alimentatie voor hem stoppen of is hij verplicht om tot 21 jaar te betalen aan mijn zoon? Er is geen convenant opgesteld. Alleen de alimentatie is toendertijd eenzijdig door mij vastgelegd bij de rechter.

Indien uw zoon, nu hij meerderjarig is. kan voorzien in zijn eigen levensonderhoud,, dus een fulltime baan heeft dan hoeft er geen alimentatie meer betaald te worden.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw snelle reactie. Mijn zoon zal niet fulltime werken vanwege zijn beperking. Hij heeft nu een 28-urig contract. Kan hij dan een afspraak maken met zijn vader on daarin tegemoet te komen? In ieder geval tot zijn 21e?


Ja, ik adviseer uw zoon om (eventueel samen met u) een overzicht te maken van zijn inkomsten en uitgaven en het resultaat daarvan te bespreken met zijn vader. Ook te betalen kostgeld aan u. Met de hoogte daarvan kunt u rekening houden zodat ook u een een bijdrage levert.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag