Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Beste,

We hebben recentelijk ons nieuwe huis laten verbouwen door een aannemer. Hiervoor hebben we een offerte met een beknopte omschrijving van de werkzaamheden aangevuld met Whatsapp berichten met detaillering.

De verbouwing ging niet van een leien dakje en is met grote vertraging opgeleverd en niet geheel volgens offerte uitgevoerd.

Volgens contract is er tussentijds in termijnen betaald. Alleen kregen we bij de eindfactuur ineens 6000 euro meerwerk zonder dat dit ooit is overlegt. Dit meerwerk is dus zowel mondeling als schriftelijk nooit besproken of vastgelegd.

We gingen dan ook niet akkoord met de factuur gezien er werkzaamheden opstonden die bij eerdere facturen reeds waren voldaan. Het hiermee opgelost te denken te hebben kregen we een antwoord van sorry met een nieuwe factuur. Tot onze verbazing hetzelfde bedrag alleen andere werkzaamheden. Ook hier hebben we uiteraard aangetekend bezwaar gemaakt.

Hierop is de aannemer redelijk geïrriteerd geworden en gaan dreigen alles te gaan afbreken wat hij heeft gemaakt. Hier hebben we niet op gereageerd maar uitgerekend wat wij denken waar hij recht op heeft. Dit hebben we heel schappelijk gedaan en conform offerte het bedrag betaald.

Zijn reactie is een incassobureau.
Vreemde hiervan is dat het totaal bedrag niet klopt, wordt 5000 euro meer gerekend, na telefonisch contact een rekenfout?
Tevens gaat het om een nieuw gemaakte factuur, nu inmiddels 10000 euro, met de datum 25-06-2019 terwijl we 26-06-2019 de incassobrief kregen? Na herhaaldelijke aanmaningen etc. maar deze nooit gekregen.
Inmiddels heb ik nu 4 verschillende eindfacturen met verschillende bedragen en werkzaamheden.

Persoonlijk heb ik het gevoel volledig in mijn recht te staan. Meerwerk moet van tevoren besproken worden en vastgelegd. Dit is nooit gebeurd. Tevens is de kwaliteit van het opgeleverde niet van beste kwaliteit, hiervan hebben we foto's gemaakt en alle communicatie tussen ons en de aannemer vastgelegd middels Whatsapp.

Mijn vraag is dan ook moet ik m'n eigen zorgen maken en kunnen er zaken spelen waardoor de aannemer toch zijn gelijk kan krijgen of sta ik in mijn recht door aan te kunnen tonen middels foto's en de bewaarde communicatie onderling?

Met vriendelijk groet.

U staat in uw recht. U dient de aannemer voor zover nog niet gedaan, schriftelijk in gebreke te stellen om het werk vakkundig en volgens afspraak af te maken, bij gebreke waarvan u dit elders op zijn kosten zult laten verrichten. Als er geen afspraken zijn gemaakt over betaling voor meerwerk dan kan de aannemer daar niet later op terugkomen.
Mocht de aannemer volharden neemt u dan desgewenst direct contact met mij op voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag