Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb begrepen dat de werkgever eenzijdig wijzigingen mag aanbrengen in een arbeidsovereenkomst. Echter mag dat ook met terugwerkende kracht?
Zoals ziekengeld van 100% naar 70 %, en dan ingaand een maand voor de daadwerkelijke communicatie . Ik hoor het graag

Als in het arbeidscontract is bepaald dat de werkgever eenzijdig wijziging mag aanbrengen, dan mag hij dit doen voor de thans komende geldende wijzigingen/afspraken en niet met terugwerkende kracht. U dient tijdig op de hoogte gesteld te worden van de wijziging en dit moet volgens afspraak gebeuren.Houdt de werkgever toch vol neemt u dan desgewenst direct contact op voor verdere hulp.

Beoordeel dit antwoord:

Een werkgever mag de arbeidsovereenkomst alleen eenzijdig wijzigen bij een zwaarwichtig bedrijfsbelang. En nooit met terugwerkende kracht.

70% betaling tijdens ziekte is conform de wet. De werkgever mag daarvan ten gunste van u afwijken. Soms moet dat op grond van de CAO (meestal afgesloten door de FNV. Soms op grond van de arbeidsovereenkomst.. De werkgever kan dit echter niet zo maar veranderen.

Bij verdere vragen/problemen adviseer ik u contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat, b.v. mij. Hij/zij is lid van een specialisatievereniging. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag