Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Goedendag,
Wij hebben een bovenwoning, (we wonen bovenop onze schuur) met dakterras bovenop onze schuur, (8x5mtr)
Hierop staan reeds 23 jaar minimaal schuttingen omheen, wij wonen hier nu 25 jaar, en hebben ze zelf geplaatst en af en toe vervangen.
Nu is het altijd bloedheet op het dakterras door het gemis van schaduw, nu heb ik een overkapping gebouwd met een puntdakje en dat mag dus niet omdat het op de 1e verdieping is en er word steeds gepraat over 2 meter boven peil, de grond.
We hebben een brief gehad van de gemeente met verzoek de bouwwerken af te breken, en de schuttingen rondom te verwijderen?? er word gepraat over privacy van de buren, dit is juist andersom, als wij de schuttingen weghalen, hebben niet alleen wij geen privacy meer, maar geen enkele buur naast ons omdat wij dan recht in hun tuinen en huizen kijken.
Is er hier iets wat wij kunnen doen tegen dit besluit? we moeten binnen 8 weken alles verwijderen op straffe van een dwangsom van 5000 ineens.
Ik ben bereid dit tot de rechter uit te vechten, want mijn vrouw wil hier dan geen dag meer wonen!
Alvast bedankt voor uw antwoord.

Dank voor uw vraag. Ik raad u aan om contact met de gemeente op te nemen en na te vragen of de huidige situatie gelegaliseerd kan worden door het aanvragen van een omgevingsvergunning. Mogelijk staat hierover iets in het dwangsombesluit, maar zo niet dan is dit misschien een mogelijkheid. Om tijd te kopen zou u dan tegelijk pro forma bezwaar tegen het besluit moeten instellen. Heeft u nog vragen of wilt u rechtsbijstand in deze kwestie, neem dan gerust vrijblijvend en kosteloos contact met mij op om te bespreken wat ik hierin voor u kan betekenen en wat de kosten zullen zijn.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag