Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


ik zit met mijn werkgever in een stelling dat we middels een vaststellingsovereenkomst uit elkaar gaan. Dit zou in eerste instantie 1 juni met 31 mei als laatste werkdag worden. Echter door een mislukte oogoperatie op 10 april en een herstel operatie op 17 april, zit ik nu nog gedeeltelijk in de ziektewet, nl. 50%. Volgende week, 9 juli heb ik mijn laatste controle bij de oogarts en hoop ik dat ik daarna een herstelmelding kan doorgeven. Hierdoor heb ik verzocht om de vaststellingsovereenkomst op 1 september in te laten gaan. Volgende week woensdag 10 juli heb ik een gesprek met mijn werkgever en de afd. P&O. Ik heb echter nog onderstaande vragen;

* ter compensatie van 30% loonverlies door de ziektewet heb ik de afspraak gemaakt om dit verschil vanuit betaling van een deel van mijn overuren te compenseren. Dit betreft 39 uur per maand; echter mijn vraag is; ik zit voor de helft in de ziektewet en de andere 50% heb ik gewerkt, dan moet deze compensatie toch ook uit de helft bestaan?

*vanaf vorige week maandag heb ik verlof aangevraagd aangezien ik erg veel overuren heb en de vaststellingsovereenkomst op basis hiervan op 1 september a.s. wil laten ingaan., Mijn vraag is; wat moet ik inleveren aan verlofuren? 50% aangezien ik voor 50% nog steeds in de ziektewet zit of de volle 100%.

* tijdens de maanden april en mei zijn er feestdagen geweest waarop ik normaal gesproken ingeroosterd zou staan. Krijg ik deze uren ondanks de ziektewet wel toegekend.

* ik heb printscreens vanaf het personeelsregistratie systeem gemaakt van het aantal overuren en vakantie uren die ik had staan waaronder een na mijn operatie is van 12-04-19. Deze wil ik meenemen in het gesprek als leidraad waaruit mijn uren zijn opgebouwd. Ze willen namelijk de 50% gewerkte uren in mindering brengen omdat ze dit als overuren zien. Ik ben hiermee natuurlijk niet akkoord gegaan.,

Indien u terwijl u nog arbeidsongeschikt bent een vaststellingsovereenkomst zou aangaan, komt een eventuele uitkering mogelijk in gevaar! Laat u goed voorlichten voordat u iets tekent. Veelal verschaffen werkgevers een (afdoende) financiƫle bijdrage voor advocaatkosten.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag