Vraag

Geachte lezer, middels een VSO hebben mijn werkgever en ik overeenstemming bereikt om het dienstverband na 38 jaar te verbreken. In de voorwaarden staat dat ik mijn salaris en emolumenten behoud tot aan het einde van het dienstverband. Nu wordt toch te consignatie toeslag ingehouden welke wel is gebruikt voor het vast stellen van de eindsom dus staat die naar alle waarschijnlijkheid vast. Echter het niet meer krijgen van de consignatietoeslag heeft wel degelijk effect op de komende maanden salaris en op de eindafrekening zoals de pro rata vakantietoeslag van zes maanden, tegoed aan verlofdagen verrekening, jubileumuitkering (40 jaar) en de dertiende maand. Dit kan behoorlijk oplopen en is volgens mij niet wat is overeengekomen als er uitdrukkelijk in de VSO staat salaris en emolumenten tot einde dienstverband. Wat is uw opinie en hoe kan ik dit het beste verwoorden naar de werkgever?

Deel deze vraag

1 Reactie

U kunt het beste met de werkgever duidelijke afspraken maken t.a.v. de consignatie-toeslag (CT) en het salaris. U geeft aan dat de CT de basis vormt voor de eindsom en volgens deze redenering zou u uw werkgever moeten overtuigen daarvan. Mogelijk kunt u gezamenlijk komen tot een hogere vergoeding/compensatie (bv extra aantal maanden meekrijgen) als de CT buiten toepassing blijft. Als de CT vast onderdeel was van het salaris of in ieder geval als basis zou gelden voor het salaris dan ligt het in de reden deze ook mee te nemen in de VSO. Mocht u er toch niet samen uitkomen, dan kunt u contact met mij opnemen voor verdere hulp.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm