Vraag

5 weken geleden ben ik ziekgemeld in verband met overbelasting/burn-out klachten. Na 3 weken had ik een gesprek met de bedrijfsarts. Ik zou na dit gesprek bij de praktijkondersteuner komen dus een exacte " diagnose" was nog niet gesteld.
De bedrijfsarts gaf aan dat ik overbelast was, maar niet ziek. Zij adviseerde nog 2 weken thuis te blijven maar deze twee weken moet ik uit mijn overuren of PLB uren halen. Ik heb niet voldoende overuren dus moet ik nu mijn PLB afgeven.
Mijn vraag; als ik het werk niet kan hervatten zoals voorheen en zij mijn werkgever adviseert om mij nog 2 weken thuis te laten ivm concentratie/geheugenproblemen. Mag zij dat dan van mijn PLBN uren afhalen? Als ik mijn werk niet kan doen, dan ben ik toch " ziek" ?

Deel deze vraag

2 Reacties

2 De bedrijfsarts gaat niet over de toepassing van arbeidsvoorwaarden en kan daar in feite in zijn advies ook niets over bepalen. De bedrijfsarts gaat alleen over de vraag of u arbeidsongeschikt bent en geeft adviezen over de reïntegratie. Indien u zich niet kunt vinden in het oordeel van de bedrijfsarts kunt u bijvoorbeeld op kosten van de werkgever verzoeken om een second opinion.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
2 De bedrijfsarts (BA) past de zogenaamde 'STECR-Werkwijzer' toe -> een time-out van 02 weken om het arbeidsconflict op te lossen, b.v. door mediation. Na die 02 weken wordt u dan weer arbeidsgeschikt geacht. Die 02 weken zijn ziekte en die moet de werkgever doorbetalen.

Wanneer u het met de BA oneens bent, dan kunt u bij het UWV een deskundigenoordeel vragen. Een second opinion lost in deze zaak waarschijnlijk niets op.

Bij verdere vragen/problemen adviseer ik u zsm contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat, b.v. mij. Hij/zij is lid van een specialisatievereniging. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm