Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Beste,

Zouden jullie mij met het volgende kunnen helpen.

Ik heb een woning gehuurd wat ik na overleg zou laten stucen ipv schilderen. Echter kwam toen het eea boven water, waaronder een vochtprobleem, (hiervoor is een halve meter diepe geul gegraven in de tuin die nu ook niet te gebruiken is) een schimmel, oude lekkage die wel verholpen was maar niet de overige schade was hersteld. Kortom, ik vroeg om een huurvrije periode totdat dit allemaal verholpen was. Dit was niet mogelijk, en zouden mij tegemoet komen. Ik ging hier niet mee akkoord, zeker niet daar ze mij een halve maand tegemoet wilde komen, terwijl het in zijn totaliteit 2 maanden zou duren voor ik de woning in zou kunnen. Ik heb mij toen teruggetrokken en wilde het contract laten ontbinden onder het mom, onbewoonbare woning. Nu staat er een advocaat op, die aangeeft dat ik officieel het contract niet heb opgezegd, ik voor bepaalde kosten moet opdraaien en ik het contract niet kan ontbinden.

Mocht iemand mij hiermee kunnen helpen graag, dan kan ik ook de volledige correspondentie versturen, voor het totaal beeld en wat er allemaal gaande is.

Alvast bedankt!

In principe bent u inderdaad aan het contract gebonden zolang u het niet hebt opgezegd schriftelijk en aangetekend, doet u dat alsnog met een datum in het verleden en geeft u aan dat er sprake is van een ernstige wanprestatie en gebreken waardoor u niet het huis kan bewonen , het contract per direct ontbindt en schade vordert .Het is van belang dat dit zo spoedig mogelijk alsnog gebeurt en ook dat de feitelijkheden in juiste chronologische volgorde worden geplaatst.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag