Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Buurman hersteld diverse brommers in zijn tuin.
Momenteel staan er acht brommers en verschillende onderdelen als uitlaat, oliebussen etc. liggen verspreid op de grond in de tuin. Als ik mijn deur openzet en vooral bij vochtig weer ruikt je de olie en de benzinelucht. Dit is nog niet alles voor zijn garage staat er al jarenlang een wrak nml. een zwarte VW. (zonder nummerplaat) ook daar liggen de nodige roestige onderdelen. Op de parking staan 6 auto’s van de buurman, waaronder een hele oude auto (wrak) waarvan de uitlaat stuk is met als gevolg geweldige herrie. Vervolgens een oude Mercedes waar ook weer aan gewerkt wordt. Ter informatie het is een koopwoning.
Of dit nog niet genoeg is gaat de buurman in telkens een zware sigaar roken. Om te pesten gaat hij zo dicht mogelijk bij de afscheiding staan zodat de rook en stank mijn huis binnen komt. Buren verder op hebben er ook last van. Aangezien ik COPD heb is dit voor mij schadelijk (ivm meeroken) voor mijn longen. De rookdeeltjes die hierdoor in de lucht komen en woning zijn van invloed op mijn gezondheid. Wat kan tegen dit alles gedaan worden? Is dit geen overtreding ivm de milieuwet.

Twee wegen kunnen hier bewandeld worden: 1) u stelt dat uw buurman schendt verplichtingen en uw rechten uit het burenrecht ( onrechtmatige burenhinder) of 2 u stelt dat uw buurman schendt regels uit algemeen plaatselijke verordeningen of bestemmingsplannen zodat u bij uw gemeente een handhavingsverzoek mag indienen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag