Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Geachte heer mevrouw,

we hadden vorige jaar januari een renovatie verzoek ingediend bij onze huurder (vrije sector). Er is iemand langsgekomen om de keuken en de douche te bekijken. Die constateerde dat renovatie inderdaad nodig is. Daarna aannemers langsgekomen om het huis te bekijken om een offerte te kunnen uitbrengen. We zouden dan te horen krijgen wanneer de renovatie gaat plaatsvinden.

In anderhalf jaar tijd niks gehoord. Situatie is verergerd. We willen nu weer contact opnemen met huurder (hadden we ook eerder kunnen doen).

De vraag is: Kunnen we schadevergoeding aanvragen? Hebben we recht op huurverlaging? Kunnen we juridische stappen nemen tegen de huurder?

Mvg

Bij een renovatie waar u tijdelijk moet verhuizen geldt een vast bedrag aan schadevergoeding. Laat de renovatie op zich wachten terwijl dit noodzakelijk is door bv de slechte staat dan kunt u de huur verminderen nadat u verhuurder eerst in gebreke hebt gesteld. Mocht de verhuurder niets van zich laten horen of geen renovatie willen plegen neemt u dan desgewenst contact met mij op voor overleg. Klikt u daartoe op de button naast dit antwoord.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag