Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste rechtswinkelmedewerker,

Ik had een fiets gekocht bij een e-bikewinkel. Deze is gestolen. Het verzekerd bedrag waarvoor ik een nieuwe fiets kon uitzoeken bij dat bedrijf is €2500 (polis in natura). Er is mij bij de aankoop niet door de verkoper verteld dat het om een naturapolis ging, echter ik heb uiteindelijk zelf voor de polis getekend.

Nu heb ik opnieuw bij deze winkel een fiets uitgezocht. Als ik een goedkopere fiets had uitgezocht zou ik de prijs van de goedkopere fiets uitgekeerd krijgen en het verschil tussen verzekerd bedrag en de aanschafwaarde zou ik dan niet krijgen. Ik heb daarom maar een fiets van €2500 uitgezocht. Deze fiets kostte zonder kortingen bruto €3300, met kortingen eraf €2500 netto. Nu bevalt deze fiets mij niet en wil ik hem terugbrengen. Geldt dan het recht van retour (binnen 14 dagen terugbrengen) en kan ik mijn geld €2500 terugkrijgen of gelden er ic andere regels?

Dank u wel, en vriendelijke groet!

Retourrecht is wettelijk wel gekoppeld aan het kopen op internet of wordt door de winkel aan u als extra recht verstrekt, dat staat dan op de aankoopbon of in de voorwaarden. Is er volgens u een gebrek aan de fiets, dan kunt u wel herstel of vervanging claimen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag