Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik ben bezig met het afwikkelen van mijn echtscheiding (gemeenschap van goederen). Hiertoe is ons huis eind juli 2018 getaxeerd.
Nadat het huis getaxeerd was heeft mijn ex-vrouw meerdere emails naar mij gestuurd met de vraag of ik onmiddelijk de helft vd overwaarde naar haar kon overmaken. Hier kon ik niet aan voldoen omdat de scheiding nog niet rond was en dit eerst afgehandeld moet zijn ivm verkrijgen van financiering. Vanwege vertraging bij de rechtbank, is er pas in mei 2019 een zitting geweest (scheiding was al wel uitgesproken dd 18 januari 2019). Mijn ex-vrouw eist dat er een hertaxatie plaats gaat vinden en dit is toegewezen door de rechtbank omdat er geen overeenkomst was mbt de getaxeerde waarde. Dit ondanks dat mijn ex diverse emails toestuurde waarin ze de helft vd overwaardde onmiddelijk opeiste.
Nu is uitgesproken dat op basis van vaste jurisprudentie bij gebreke aan een overeenkomst tussen partijen, voor de verdeling in aanmerking te nemen waarde moet worden uitgegaan van de waarde die een goed heeft ten tijde vd verdeling. De emails van mijn vrouw waarin ze de helft vd overwaarde opeiste direct na de taxatie van juli 2018 (die niet onder de aandacht vd rechter zijn geweest) is mi wel een bewijs dat ze akkoord was met de vastgestelde waarde. Is dit een goede argument om in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak?

Ik zou er niet direct van uitgaan. De e-mails die zij stuurde kunnen zijn verstuurd in een verhoogde staat van agitatie en emotie in verband met de situatie .Zij kan die e-mails om die reden zo uitleggen en dat u dat had moeten begrijpen , dan zullen ze geen waarde hebben. Daartoe moet ook nog eens ergens in een afspraak staan dat zij akkoord is met de uitkomst van de eerste taxatie, bovendien kan de waarde zijn verhoogd en is dat alleen al reden tot herziening. Dus afstand van recht , of rechtsverwerking door uw ex om deze reden, dat tegenover de kosten van hoger beroep , ik zou er vanaf zien.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag