Vraag

Goedemorgen, ik stel deze vraag voor mijn zus. Mijn zwager is in mei 2018 bij een verkeersongeluk om het leven gekomen. Hij had 2 zoons die nog thuis woonden op het moment van het ongeluk. De oudste is inmiddels al uit huis maar de jongste woont nog thuis. Ik kan een heel boek schrijven over de situatie maar de woonsituatie is niet meer houdbaar. Mijn zus wil het huis gaan verkopen met als gewenste overdrachtsdatum 1 januari 2020. Het huis staat op haar naam. Het is de bedoeling dat de zoon niet mee verhuist naar de nieuwe woning. Hij is nu 24 jaar, werkt fulltime en is niet haar eigen kind. Hij betaalt ook geen kostgeld. Zij heeft ook aangegeven dat hij een oplossing moet zoeken maar hij geeft aan dat zijn hoofd er niet naar staat. Kan zijn dat er wel al een oplossing ligt en hij mijn zus treitert. Wat zijn de stappen die zij eventueel moet zetten en wat zijn de (juridische) risico's?

Deel deze vraag

1 Reactie

Geachte heer, mevrouw,

Vast staat dat de -(stief)zoon van uw zus zelfstandig kan wonen en kan voorzien in zijn eigen levensonderhoud.
Ik adviseer uw zus om zelf of samen met iemand anders in gesprek te komen met haar (stief)zoon met als doel afspraken te maken voor het verlaten van de woning.

Indien hij daarvoor niet open staat dan rest niets anders dan hem desnoods door middel van een gerechtelijke procedure te laten verhuizen.

Heeft hij aangegeven wanneer zijn hoofd er wél naar staat?

Overigens indien uw zus dat wenst kan ze "gewoon" kostgeld vragen.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm