Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Onze buurman wilt zijn varkensstallen slopen en daar 2 woningen bouwen. Deze komen in de tekening bijna tegen ons akkerbouwperceel aan te liggen, mag dat?

U moet goed op uw tellen passen. Het realiseren van niet - bedrijfswoningen / burgerwoningen in een gebied met een agrarische bestemming is altijd lastig, juist omdat burgerwoningen een hoge mate van bescherming krijgen tegen bedrijfsactiviteiten. Denk hierbij vooral om allerlei afstanden die tussen bedrijfsactiviteiten en burgerwoningen in acht moeten worden genomen vanwege geur- of geluidhinder, of vanwege spuitvrije zones etc.
Ik ken uw exacte situatie niet, maar als uitgangspunt kunt wel nemen dat waar nu varkensschuren staan niet zonder meer woningen mogen worden gebouwd. Er zal via vergunningverlening en / of bestemmingsplanaanpassing toestemming moeten worden verleend en hierbij zal door de gemeente moeten worden beoordeeld of het nieuwe gebruik (woningen) niet in de weg staat aan uw bestaande rechten om ter plaatse landbouw te mogen uit oefenen. Kortom zorg dat u zo snel mogelijk als belanghebbende bij de gemeente in beeld komt en dat u zo nodig tijdig uw zienswijze geeft dan wel bezwaar maakt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag