Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Goedemiddag mevrouw, mijnheer,

Sinds 3 weken heb ik overlast van muizen in mijn koopappartement.
Ik ben betalend lid van de Vve.

Zelf heb ik mijn huis keurig netjes, het probleem komt van een bewoner die alles versmeerd heeft. Er is bewijs van. Schilders hebben foto's opgestuurd naar de Vve. Ze zijn dus op de hoogte.

Zelf heb ik alles gedaan om het probleem op te lossen, maar het moet natuurlijk bij de bron aangepakt worden.

Zelf heb ik gevraagd aan de Vve of de ongediertebestrijding kan komen.

De Vve vindt dat ik zelf het probleem moet oplossen, dit is echter onmogelijk.

Ik heb al veel onkosten inmiddels, en durf niet meer thuis te slapen. Ben ten einde raad.

Vandaar mijn vraag:
In hoeverre is de Vve aansprakelijk?

Met vriendelijke groet

De VvE moet erop toezien dat eigenaren zich aan de regels houden. Zo een regel om de eigen omgeving netjes te houden kan zijn bepaald in het huishoudelijk reglement. Komt de eigenaar dit niet na dan dient de VvE op te treden en gepaste maatregelen te nemen. Immers, een eventuele muizenplaag zit men niet op te wachten. Ik raad u aan uw klacht schriftelijk aan de VvE te richten of op de vergadering aan de orde te stellen. Volhardt de VvE neemt u dan desgewenst contact met mij op.

Beoordeel dit antwoord:

Dat kan inderdaad maar laat onverlet dat ook de bewoner zelf onrechtmatig handelt jegens de anderen, met name degene die rechtstreeks overlast ervaren. Een vergadering afwachten lijkt me in dit geval wel vervelend: er moet direct worden opgetreden,,daarom kunt u naast de VvE ook de eigenaar zelf aanspreken en een redelijke tijd gunnen om het probleem op te lossen, zeg een week. Dan daarna stelt u in dezelfde brief bij uitblijven reactie of handelen, er sprake is van verzuim of onrechtmatige daad ( VvE / eigenaar ) dat u hunner kosten een derde inschakelt , zodat u de vordering later kunt indienen op een rechtsgrond.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag