Vraag

Bij het opruimen van mijn huisraad vond ik nog een oud spaarbankboekje vd ....bank van mijn moeder (overleden mrt 2009). Afgifte boekje is 30-3-1972 en laatste rentebijschrij-ving is 31-12-1981 van f 68,66 met eindsaldo f 393,66. In 1982 zijn er nog 3 stortingen gedaan op 6/6, 1/9 en 3/9 en laatste eindsaldo is
f 3.200,01.
Ik ben bij hoofdkantoor vd .....bank Utrecht geweest, die wilde mij in 1e instantie weg-sturen, omdat zij hfdkantoor zijn voor zaken en niet voor consumenten. Uiteindelijk met man gesproken die heeft eea uitgezocht?? (duurde niet lang) en die zei dat boekjes niet meer bestaan en dat het wel uitbetaald zal zijn. Hij kan niets meer nagaan omdat ....hoofdkantoor maar 5 jaar bewaard! Ik heb het idee dat je niet serieus wordt genomen.
Kan iemand mij advies geven hoe verder te gaan, omdat het toch om een aanzienlijk bedrag gaat in guldens, nu in euro ca. 1.455 excl.de rente dan.

Deel deze vraag

3 Reacties

1 Formeel juridisch kan de bank zich na 20 jaar op verjaring van de vordering beroepen. Banken doen dit in de regel echter niet. De rekening waarop het geld is gestort zou nog moeten bestaan. Dit kan de bank nagaan. Als de rekening door de vele fusies van banken niet meer bestaan of zoek zijn geraakt, ontstaat er een ander probleem. Er zal dan bij de bank op moeten aangedrongen om nader onderzoek naar het bestaan en de eventuele opheffing van de bankrekening te doen. Een beroep van de bank op verjaring ligt dan gemakshalve al snel in lijn der verwachtingen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
1 nog een aanvulling. Heeft al eens geprobeerd om de rekening via slapendetegoeden.nl terug te vinden.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Beste Jochem van den Bosch,
Bedank voor uw reactie. Voorheen waren de Coop.Raiffeisenbanken zelfstandig en hebben hun eigen serienrs. omtrent rekeningen. Helaas zijn deze banken allemaal opgegaan in Rabo Ned.die m.i. niet zo klantgericht/servicevriendelijk zijn. Ik zal dan een brief aan de directie schrijven en kijken wat het antwoord zal zijn, zullen dan ook denk ik direct beroep gaan doen op verjaring. Uw tip over "slapendetegoeden" gaat hier niet op, omdat het een spaarbankboekje is.
Ik wens u nog een fijne dag.
Gr. Audy

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm