Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Goedendag,
Ik heb een vraag over mijn kinderen. Ik heb gezamenlijk gezag over mijn 2 kinderen samen met mijn ex-partner. Nu is het zo dat mijn ex en ik geen goede verstandhouding hebben en in een grote strijd zitten. Ik ben te laat geweest met het overmaken van de allimentatie(niet via rechtspraak) van de kinderen, hierom wil mijn ex mij niet de kinderen geven aankomend weekend. En heeft ze gisteren een kort geding aangespannen om eenhoofdig gezag aan te vragen... dit frustreert mij heel erg omdat ik zielsveel van mijn kinderen houd. Ik heb het gevoel hierdoor om mijzelf nog meer tegen te zetten en komen hierdoor in verdere strijd. Nu is mijn vraag: kan mijn ex zomaar eenhoofdig gezag aanvragen en zal dit worden toegekend? Ik wil niks liever dan mijn kinderen zien maar dit wordt elke keer tegengehouden als ik niet gelijk luister naar haar en dat ga ik niet doen, en weet dat ik mijn kinderen hierdoor niet kan zien. Maar merk hierdoor dat we alleen maar meer haat en strijd naar elkaar krijgen, en ondertussen krijg ik de kinderen niet meer te zien. Ik hoop dat u mij kan vertellen wat mij gaat gebeuren of wat ik het beste kan doen.

Nee, uw ex kan niet de kinderen bij u weg houden . Een door de rechter vastgestelde omgangsregeling moet worden nagekomen . Het ontzetten uit ouderlijk gezag kan alleen in uitzonderlijke gevallen. Als alleen de reden is dat u te laat de alimentatie heeft overgemaakt dan is her verzoek van uw ex kansloos.

Heeft u al een dagvaarding gekregen van de deurwaarder?

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:

Eenhoofdig gezag wordt inderdaad niet zo maar verkregen. Het te laat betalen van de alimentatie is daar zeker geen reden voor. Het is voor u belangrijk dat u een eigen advocaat in de hand neemt die namens u verweer kan voeren tijdens de aankomende zitting en samen met u kan kijken wat er ook aan gedaan kan worden om uw situatie te verbeteren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag