Vraag

Burenrecht

Hallo we zijn sinds kort met alle buren aan tafel gaan zitten mbt een schutting.
Nu is ons verteld dat we een schuine kant krijgen.
Daarbij hebben de buren meer m2 dan waar ze voor betaald hebben en wij moeten inleveren.

Wij zouden 241m2 hebben op papier en de buren 234m2 beide hebben we getekend voor 5% wat de aannemer mag afhouden aan m2.

In totaal kom ik op 234m2 uit en de buren op 243m2
Mag dit? Naar mijn inzien is dit niet eerlijk.

De schuine kant van de tuin is gekomen omdat hun huis scheef is gezet op hun perceel.

Deel deze vraag

4 Reacties

1 Als ze hebben besloten hun huis zo te zetten dan daardoor het verdelingsprobleem is ontstaan lijkt het me dat de regel van de aannemer niet opgaat, maar moet wel goed bestudeerd worden in verband en in de context van de andere regels. Mogelijk is deze situatie onvoorzien door partijen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Naar mijn weten en wat de buren hebben aangegeven (is een 2 onder 1 kap, wij hebben een vrijstaand huis) is dat het niet hun keuze was en zo staat het ook niet op de tekening die we hebben gekregen.

Het betreft allemaal nieuwbouw woningen, 2018-2019.
Betekent dit dat we onze vierkante meters kwijt zijn en we alsnog een schuine tuin krijgen waardoor de buren wel een ‘rechte’ tuin krijgen?

We hebben 27 juli een afspraak met alle buren en de aannemer waarbij hij de genezen komt bepalen aan de hand van de m2. Hij beaamt dat buren meer m2 hebben dan waarvoor ze betaald hebben en geeft aan dat wij onze m2 ook zouden hebben.
Naar mijn metingen en uitgaand van opvattingen van de buren over hun meters zou ik inleveren en de buren niet. Ik kan aannemer niet op zijn woord geloven nav van alles wat hij heeft beloofd (en niet is na gekomen) maar ook aan andere buren.
Reactie van de vraagsteller
Dubbele reactie, deze verwijderd
Waar het om gaat is dat alle partijen moeten hebben geweten en ingestemd met de situatie zoals die er nu voor ligt, dus dat voornoemde % afwijking ook een soort redelijke verdelingsregel en vooral voorzienbaar was en / of juist bedoeld is als het huis anders geplaatst wordt. Het moet dus voorzienbaar zijn geweest en de bedoeling van die regel duidelijk. Dat bezien tegenover de bestaande maatschappelijk aanvaarde regels in de branche en de gehele situatie ter plaatste. ( staan er al huizen 2/1 en staan die ook anders , enz? Baseert u zich op alle informatie, folders ,websites, foto,s en beschrijvingen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm