Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Geachte mevrouw, mijnheer,
Ik moet gedwongen per 1 september a.s. mijn huisje in Broek in Waterland verlaten. Sinds september 2012 (dus al bijna 7 jaren) huur ik een woning op het erf van een ouder echtpaar. Het erf wordt op 1 september verkocht aan de dochter en schoonzoon, die tevens buren van mij zijn. Ik heb mij nooit mogen inschrijven op mijn verblijfadres van de verhuurder. dus ik sta ingeschreven bij een vriend, momenteel in Voorhout. Verder heb ik de huur altijd 'zwart' (cash) betaald. Ik heb ook geen huurovereenkomst. Echter, ik kan aan de hand van vele foto's en maandelijkse bankafschriften dat ik iedere maand al 7 jaren lang rond de 1e, circa 500€ heb opgenomen.
Mijn vragen aan u zijn:
- Breekt deze verkoop deze huur? Kan de verkoper mij dwingen de woning te verlaten?
- En zo ja, heb ik recht op een verhuisvergoeding?
Ik zie uw reactie en advies graag tegemoet.
Ter aanvulling nog: ik heb een kleine WIA en Ziektewetuitkering, ik ben 58 en het vinden van vervangende woonruimte gaat moeizaam.

Nee koop breekt geen huur dus verhuurder moet een wettelijke reden hebben om de rechter te verzoeken het contract dat wel bestaat overigens, te ontbinden, Zonder vergoeden van schade gaat dat sowieso niet lukken, als het verzoek al wordt gehonoreerd.


Verhuurder moet u de huuropzegging aanzeggen en de wettelijke reden noemen, U moet het gemotiveerd weerspreken binnen zes weken., dan als u het niet aanvaard moet verhuurder het verzoek neerleggen bij de rechter. De ontbinding van het contract gaat dus niet zonder de rechtbank.
Ik kan u hierbij echt bijstaan , als u weg wilt is een ruime vergoeding op zijn plaats.

Niet alleen verhuis en inrichtingskosten maar zeker ook een bedrag voor afkoop ( een woning in gehuurde staat is maar 60% waard )

Beoordeel dit antwoord:

Voorzover de huurovereenkomst niet op andere grond rechtsgeldig is opgezegd, hoeft u het gehuurde niet te verlaten, omdat koop inderdaad geen huur breekt en de huurovereenkomst door de opvolgend huurder moet worden voortgezet. In het kader van de vraag of er sprake is van een huurovereenkomst zult u de huurbetalingen moeten kunnen aantonen. Heeft u wellicht kwitanties van uw huurbetalingen ontvangen? Heeft u nog vragen of wilt u rechtsbijstand, neem dan gerust vrijblijvend en kosteloos contact met mij op om te bespreken wat ik voor u kan betekenen en wat de kosten zullen zijn. Afhankelijk van de hoogte van uw inkomen komt u mogelijk in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand, de zogenaamde toevoeging. De kosten van mijn werkzaamheden worden dan door de overheid vergoed en u bent slechts een inkomensafhankelijke eigen bijdrage verschuldigd. Op de website van de Raad voor Rechtsbijstand (www.rvr.org) kunt u nagaan of u recht heeft op een toevoeging.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag