Vraag

Wij hebben begin mei een boot met trailer te koop gezet voor E 6.000,00 op marktplaats. Iemand heeft deze bezichtigd en wilde alleen de boot kopen voor E 5.000,00, meneer wilde de boot niet meteen meenemen, maar pas in juni komen ophalen. Hierop hebben wij een aanbetaling afgesproken van E 2.000,00 zodat we zekerheid kregen dat de koop zou doorgaan. De koper heeft in juni afspraak afgezegd, voor juli nieuwe afspraak gemaakt en uiteindelijk belde hij`de avond van tevoren op om aan te geven dat hij de boot niet meer wilde afnemen en zijn geld terug wilde. De trailer hadden wij inmiddels verkocht aan iemand anders.
Mag de koper zomaar zijn aanbetaling terugeisen? Hij is toch degene die de afspraak niet nakomt? Nu zijn we 8 weken verder, midden in het vaarseizoen al en moeten wij maar proberen om de boot weer opnieuw te verkopen, dit keer ook nog eens zonder trailer.. Mag dit zomaar?

Deel deze vraag

3 Reacties

Handgeld dient tot zekerheid van een bepaald feit, in dit geval is er al sprake van koop en heeft er een aanbetaling plaatsgevonden tot zekerheid van afname op een later moment. De boot heeft u bewaard voor hem die tijd. ( hier staat natuurlijk ook een prestatie tegenover) . Ik denk dat u het juridisch zo moet uitleggen , dus nakoming vorderen .

Boot afnemen tegen de afgesproken prijs, of aanbetaling houden als vorm van schade door wanprestatie.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Bedankt voor uw snelle reactie! Moet ik meneer dan in gebreke stellen en hem de kans geven de boot binnen een bepaalde tijd af te nemen? En dan ook meteen vermelden dat als hij niet binnen die termijn afneemt, dat we dan de aanbetaling houden i.v.m schade door wanprestatie?

Normaal ben ik helemaal niet zo, maar deze meneer was zo onredelijk en onbeschoft.
Ja dat moet u doen, na twee weken of geen reactie ontstaat een situatie van verzuim.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm