Vraag

Wij hebben uit één serie twee verschillende tegels van 30 bij 30 cm gekocht. Bij het plaatsen van de tegels blijkt er echter een afmetingsverschil in de tegel te zitten. Eén soort tegel heeft als afmeting 29,9 bij 29,9 cm en de andere is 30 bij 30 cm. Na contact te hebben gehad met de leverancier blijken er inderdaad twee verschillende calibers te zijn geleverd. (op de verpakking staat 30 bij 30 cm maar op een kleiner etiket op diezelfde verpakking staat in kleine letters het calibernummer met de andere maat, namelijk: 29,9 bij 29,9 cm) De leverancier geeft aan dat de verantwoordelijk bij de tegelzetter ligt, zij had dit na moeten meten. De leverancier biedt wel de mogelijkheid om de tegels om te wisselen. Dit is voor ons echter geen optie omdat een deel van beide soort tegels al op muur zit waarbij nu een lelijk hoogteverschil in de voeg ontstaat. Zijn wij hiervoor wettelijk aansprakelijk? Of kunnen wij hiervoor prijscompensatie vragen? Wat zijn onze rechten.

Deel deze vraag

1 Reactie

U had recht gehad op levering van dezelfde soort tegels maar de oude van minder omvang zijn nu al duurzaam verbonden met de muur en kunnen zonder schade er niet van worden verwijderd. Daarom had bij het ontdekken van de fout gestopt moeten worden met de werkzaamheden, Als u er niet bij was, moet u dus uw aannemer aanspreken want deze had het op moeten merken en u moeten waarschuwen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm