Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemiddag,

Mijn naam is Bart Naastepad. Ik heb een vraag.
Mijn zoon heeft voor zijn verhuizing een busje gehuurd. Hij heeft een contract getekend met een eigen risico van 700,- en een borg van 250 euro.
Er is om de bus heen gelopen met een systeem waar aanwezige schade wordt opgetekend. Bij terugbrengen van de bus wordt schade aan een stootbumper geconstateerd. Mijn zoon beweert dat hij geen schade heeft gereden en bovendien is er bij het rondlopen van de bus niet naar dat gedeelte gekeken.

Ik heb het bedrijf gebeld en die geeft aan dat het eigen risico in rekening gebracht gaat worden.

Is hier nog iets tegen te doen, juridisch?. Ik heb namelijk de indruk dat de schade al aanwezig was voor de verhuur en dat er daarom ook ' overheen' gekeken is. Moet het verhuurbedrijf niet meer bewijs aanleveren, bijvoorbeeld foto's of zijn ze dat niet verplicht?
Het lijkt zo toch een beetje het woord van mijn zoon tegen het woord van het verhuurbedrijf

Zoals ik het verhaal lees heeft het verhuurbedrijf haar bewijs compleet, namelijk een voor akkoord ondertekende opname van de staat van de bus bij het ophalen (zonder de bewuste schade vermeld) en een schade bij terugbrengen die volgens de akkoord verklaarde opname eerder niet aanwezig was. Het is dus volledig aan uw zoon om het tegendeel te bewijzen dat de schade eerder al wel aanwezig was. Wellicht bieden foto's of filmpjes waarmee het verhuisavontuur is vastgelegd uitkomst?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag