Vraag

Mijn partner en ik heb een samenlevingscontract, waarbij ieder naar rato van inkomen bijdraagt. Het huis waarin we wonen staat op mij naam. Het huis is verkocht onder voorbehoud en dit leidt tot een overwaarde. Volgens de samenlevingsovereenkomst heeft mijn partner geen recht op een deel van de overwaarde. Omdat mijn partner en ik uit elkaar gaan, wil ik haar wel een deel van de overwaarde meegeven, zodat zij zelf weer wat kan opbouwen. Hoe kan ik dit geld belastingvrij bij haar krijgen?

Deel deze vraag

1 Reactie

Dat gaat bijna niet lukken, niet als het een schenking betreft. wel zou u kunnen afspreken in een aanhangsel convenant dat uw ex partner recht heeft op een partneralimentatie ter grootte van het overwaarde deel, maar dan nog zal de belastingdienst de afkoop ineens belasten. Als u dat ook niet wenst dan kan uw partner een lijfrenteverzekering aangaan en de overwaarde ineens storten.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm