Vraag

Momenteel huur ik in de vrije sector(>1300,=) in Amsterdam maar ik wil een appartement in deze stad erbij kopen om meer ruimte te hebben. Dit is in eerste instantie voor eigen gebruik (Anti-speculatiebeding en eigen bewoningsclausule van 2 jaar)
Kan ik volstaan met de huidige inschrijving bij het GBA of moet ik voor de teruggave/aftrek van de belastingdienst me toch inschrijven op dat nieuwe adres van het koopappartement?
Ik wil beide woningen gebruiken.

Dank voor uw antwoord!

Deel deze vraag

3 Reacties

Ja u moet in uw koopwoning wonen om eigen woning te worden aangemerkt, ook zal in uw huurcontract staan dat u moet wonen in de huurwoning, zie hier het dilemma.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Misschien heb Is het wel mogelijk om 2 woningen te hebben; een als hoofdverblijf(koop) en de ander als huurwoning (vrije sector) ? Of mag je maar 1 woning hebben?
Je kunt toch op 2 adressen ingeschreven staan?
Uit uw antwoord maak ik op dat ik zou moeten kiezen.

Vriendelijke groet
Nee dat kan niet is wettelijk niet mogelijk. U moet kiezen. Tenzij uw verhuurder akkoord dat u de huurwoning wel aanhoudt maar er niet woont.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm