Vraag

Ik heb een kavel (stuk grond) gekocht op een vakantiepark wat nog niet bouwklaar gemaakt is en waar niets op staat (gebouwd). De aansluitingen zijn ook nog nergens naartoe / boven de grond gebracht. Ik ontving onlangs ineens een factuur met als ingangsdatum een datum van 9 maanden terug (in het verleden) voor jaarlijkse kosten (beheersvergoeding, milieuheffing, voorschot gas electra etc). Ik neem aan dat je dit pas hoeft te betalen als je gebruik maakt van de grond / er een woning op staat? Ik kan dit in de papieren (akte van levering) niet terugvinden.

Deel deze vraag

3 Reacties

In de parkregels misschien? U wordt lid van een verenging ?

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
In het parkreglement zie ik (net als in de akte van levering) niets over per wanneer het betalen voor parkbeheersvergoeding en voorschotten voor GWE etc. start.

Er is een bewoners (belangen)vereniging maar hiervan kun je optioneel lid worden.

Is er een algemene (of specifiek voor vakantieparken) juridische regel hiervoor per wanneer je zou moeten betalen? Lijkt me per wanneer je iets bewoonbaars op het stuk grond kan bouwen (dus na bouwklaar maken en dan een billijke periode geven tot bouw af is). Sowieso kan een rekening met een ingangsdatum in het verleden toch absoluut niet?
Ja een rekening met ingangsdatum in het verleden kan als er een verplichting tegenover staat in het verleden of uit afspraken deze blijkt. Recron regels kunnen ook van toepassing zijn, maar ik denk dat de verplichting bij te dragen impliciet zal volgen aan de aanvang van een nieuw jaar of bij koop, datum koop. Kunt u het navragen bij de bewonersvereniging, mogelijk hebben zij eerder dit probleem behandeld. Ik zal het moeten nakijken in de rechtspraak voor u.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm