Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hi,

Ik werk al 5 jaar in dienst bij een bedrijf die geen CAO toepast. Die CAO is wel AVV verklaard en ze vallen onder de werkingssfeer.


De CAO kent een 38-urige werkweek of 40-urige werkweek met 2 uur ADV. Nu heb ik sinds mijn indienststreding 40 uur gewerkt en ook 40uur uitbetaald gekregen.

Waar heb ik recht op ? Kan de 2 uur die ik extra heb gewerkt gezien worden als overwerk of als niet genoten ADV ?

Ook zijn de functieschalen en periodieken verhogingen volgens de CAO niet toegepast.

Alvast bedankt.

Mogelijk hebt u idd een loonvordering. Een AVV CAO moet in beginsel worden toegepast door de werkgever. Indien u wilt overleggen, kunt u gerust contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

U heeft recht op betaling voor 38 uur per week ->
1. 38 uur werken per week of
2. 40 uur werken per week en 2 uur ADV per week
Wanneer u voor 40 uur betaald wordt, dan wordt in strijd met de CAO gehandeld, maar krijgt u feitelijk al 2 overuren betaald (weliswaar zonder toeslag).

Met Van Orsouw ben ik van mening dat de CAO nageleefd moet worden (dwingend), maar de vraag is of en zo ja, op welke loonvordering u recht heeft? De casus biedt daarvoor onvoldoende informatie.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor jullie reacties. Het is zo dat de CAO AVV verklaard is vanaf 2014 tot heden. En dan elke jaar AVV. Sinds 2014 is er dus ook niet in mijn Arbeids overeenkomst verwezen naar de CAO terwijl deze wel toegeast moest worden.

Nog een een andere vraag is. Individuele verhogingen en cao-verhogingen.
Kan mijn werkgever aangeven dat de verhogingen die ik heb gekregen meetellen als de cao-verhogingen? Wordt dit buitengesloten omdat dit niet specifiek is aangegeven als CAO-verhoging?.


In de individuele arbeidsovereenkomst hoeft niet naar de CAO te worden verwezen. De CAO is van rechtswege van toepassing.

Wanneer de jaarlijkse loonsverhoging gelijk of meer is dan die in de CAO geregeld is, dan heeft de werkgever op dit punt aan de CAO voldaan.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw reactie. En bij een eventuele overstap naar een andere CAO die ook AVV verklaard is. Zullen mijn gunstigere bepalingen niet vervallen neem ik aan klopt dat ?

De huidige CAO kent ook inderdaad een overwerk regeling. Kunnen we dan zeggen dat ik eigenlijk had moeten krijgen : 38uur normale uurloon + 2 uur overwerk vergoeding met 25% verhoging. Of kan het zijn dat ik dit als ADV betaald kan krijgen.


Voor en antwoord op deze vragen dien ik (te) diep op het CAO-recht in te gaan. U kunt mij daarvoor rechtstreeks benaderen (en dan moeten we nadere financiƫle afspraken maken) of een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat (hij/zij is lid van een specialisatievereniging) bij u in de buurt raadplegen. Vaak is het eerste gesprek, max. half uur, gratis.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag