Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste,
Afgelopen jaar heb ik mijn schuurdak laten vervangen. Dit was asbest en ik heb het (laten) vervangen door cementbetonnen dakplaten.
De aannemer kwam er tijdens het plaatsten achter dat de draagbalk van ongeveer 7 meter door was gezakt. Ze wilde deze wel vervangen, tegen een meerprijsje,
Na een paar maanden begonnen de platen echter uit te zakken naar beneden waardoor er gaten ontstaan en de platen naar beneden komen. Ook is de nok over de hele lengte door aan het zakken. Al met al was het niet goed geplaatst dus, ook de bevestigingsschroeven staan alle kanten op.
Ik heb gepoogd contact op te nemen met de aannemer, maar die wimpelt me nu al een week of 10 af. Hij zegt elke keer dat hij komt, maar meld achteraf dat hij het was vergeten of komt met een, in mijn ogen, smoes. (Er zijn 9 afspraken niet doorgegaan, ik ben wel elke keer thuis gebleven).
Ik weet nu niet goed welke actie ik nu kan ondernemen. Kunnen jullie mij helpen? Ik ben bang dat de platen eerdaags echt er vanaf waaien of iets dergelijks..

De aannemer dient formeel in gebreke te worden gesteld om de klus vakkundig te klaren. Hij zal de herstelwerkzaamheden moeten verrichten op zijn kosten. Mocht hij meerdere malen niets van hem horen dan kunt u de overeenkomst (gedeeltelijk) laten ontbinden en de werkzaamheden door een andere aannemer laten verrichten. Hij dient wel hiervan op de hoogte te worden gesteld. Vaak kan een brief van een jurist de zaak vlot trekken. Neemt u desgewenst contact met mij op voor verdere hulp.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag